2 Mart 2015 Pazartesi

Blogger ve Wordpress şifreli tema çözme

Geçenlerde bir arkadaşımız themexpose sitesinden bir tema indirmiş aynı temanın soratemplates sitesinde de olduğunu söyledi fakat bir sorun var. İndirdiği temaların alt kısmında link var ve bu link kaldırıldığında themexpose veya soratemplates sitelerine yönlendiriliyormuş. Bırakın kaldırmayı değiştirilmesi bile imkansızmış.


Sitenin kaynak kodlarına baktığımda bir kaç javascript ile şifrelenmiş kod gördüm. Bu kodu çözüp gerekli değişiklikleri yapınca sorunun hal olduğunu gördük.

Bu durum neden bu kadar önemli ve o linki neden kaldırmalı onu biraz konuşalım.
Tema linki dofollow backlink html tagı ile beraber şifrelenmiş ve bu durum direk olarak pagerank durumunu etkilemektedir. Heleki siteniz yeniyse kendi degerinizi alıp resmen başkasına vermiş oluyorsunuz. Dofollow türkçe karşılığı "Takip et" anlamına gelmektedir. Bu linklerin temanızda bulunmasıyla google robotuna "Ben linkini verdiğim bu siteye her şekilde kefilim ve bu linkinde takibini istiyorum" demiş oluyorsunuz. Siteniz için verdiğiniz emeği ücretsiz bir tema ile küçük bir link için heba ettiğinizin farkında olun.

"Temamı themexpose veya soratemplates sitesinden indirdim bu dediğiniz kod nerede" diye sorarsanız şayet; web sitenizin en alt kısmına baktığınızda aşağıdaki gibi bir alan görebilirsiniz..

Copyright © 2014 Blog-isminiz / Designed By : ThemeXpose
Copyright © 2014 Blog-isminiz / Designed By : SoraThemplates

Veya sitenizin kaynak kodlarına baktığınızda şöyle kodlar görebilirsiniz..
var _0x1fb8=["\x31\x38\x20\x31\x54\x28\x41\x29\x7B\x6A\x3D\x31\x4A\x3F\x57\x2E\x31\x47\x28
\x28\x54\x2E\x70\x2B\x31\x29\x2A\x57\x2E\x31\x49\x28\x29\x29\x3A\x30\x3B\x68\x3D
\x31\x78\x20\x31\x42\x3B\x6C\x28\x31\x35\x3C\x3D\x41\x2E\x4C\x2E\x67\x2E\x70\x29
\x53


Aynı konuda muzdarip arkadaşlarada yardım etmek istiyorum fakat bende düşünüldüğü gibi bu siteden milyar dolarlar kazanmıyorum bu sebeble yardım olarak küçük bir mebla karşılığı isteyen arkadaşı bu dertten kurtarıyorum. Bir adet çikolata parası için bir kutu çikolata parasını heba etmeyin derim..

Daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki e-mail adresinden bana yazabilirsiniz..


Bildiğim şifrelenmiş bazı soratemplates temaları;
Sora Cloud theme, Daily news theme , Sora style theme, Fantasy mag theme, Melody theme, Perfect mag theme, Mazaya theme, Max blog theme, Style blog theme, Sora moon theme, Lollypop theme, movie mag theme, signature theme, Galaxo theme, Gonzo theme, Sora mag theme, Smart news theme, Sora press theme, Magnet theme, Layla theme, Fast News theme, Fast 2 theme, Mag day theme, Modern blog theme, iPress theme, Videolog theme, Mogazine theme, Sora news theme, Fitnes mag theme, eSpecial theme, Videobox theme..

Bildiğim şifrelenmiş bazı themexpose temaları;
Minimag  theme, YourMag theme, Powergame theme, Tubemag theme, Litemag theme, Extremis theme, Manshet theme, Ares theme, Gaps theme, Linezap theme, Trendy theme, Expose theme, Movieexpose theme..

Google ve benzeri arama motorlarında Blogger, blogspot, wordpress, şifreli tema, javascript şifre kırma, javascript şifre çözme, şifrelenmiş tema, javascript encode, javascript decode, blogger temadaki bu kodlar nedir, bu nasıl bir javascript şifresi, javascript şifre nasıl çözülür gibi arama sorgularıyla bu konumuza ulaşabilirsiniz..



4 yorum:

  1. Olmadı hocam bu ya,yazıyı okurken tamam anlatıcak dedim ticariye döktünüz hemen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ali; 5TL ticaret değil bence. Yüzlerce tema editlemiyorum yinede müsait zamanda sana döneceğim canın sağolsun para daima ikinci plan. Şuanda elimde ciddi bir proje var kafam orda müsait bir zaman hallederiz olur mu?

      Sil
  2. hocam benim derdim contunie reading yazısını türkçeye çevirememk aynı sitelerden indirdim ve şifrelemişler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakmayın son zamanlarda çok yoğunum ve uykusuz kalıyorum. sorunuzu tam olarak anlamadım. Tema ismini, nerden indirdiğinizi veya site adresinizi konu içinde verdiğim email adresineveya bu sitenin iletişim formundan bana yollamanız mumkun mu ?

      Sil