11 Ocak 2015 Pazar

Youtube özel kanal ismi alma veya değiştirme

Bilginiz üzere YouTube'ta açmış olduğunuz kanalın akılda kalması ve erşilmsi kolay olsun diye birer kullanıcı adı tayin ediliyor.
Yani adres satırını şu şekile getiriyorsunuz
www.youtube.com/user/kullanici_adi

Peki bu ismi nasıl alıyoruz veya aldık diyelim nasıl değiştiriyoruz bu konu hakkında sizlere biraz bilgi vermek istiyorum.



Öncelikle özel isim (özel url) almak için yapılması gerekenleri sıralıyorum

1- YouTube'da oturum açın ve İçerik Stüdyosu'na gidin.
2- "Yeni bir özel URL alın" bildiriminizi arayın ve içindeki bağlantıyı tıklayın
3- Özel bir URL talep etmek için yeniden yönlendirilirsiniz.
4- Onayını aldığınız özel URL'leri görürsünüz. Bunların değiştirilmesi mümkün değildir. URL'yi kendinize özel yapmak için birkaç harf veya sayı eklemeniz de gerekebilir.
5- "Hizmet Şartları'nı kabul ediyorum” ifadesinin yanındaki kutuyu işaretleyin, ardından sol alt köşedeki URL'yi değiştir'i tıklayın.
6- Bu URL hem YouTube kanalınıza hem de Google+ kimliğinize bağlanır. Onaylandıktan sonra URL'nizi değiştirme isteğinde bulunamazsınız. Emin olduğunuzda Seçimi onayla'yı tıklayın.

Şimdi bu ismi nasıl değiştireceğiz kısmına geldik
Son madde de söyledigim gibi almış olduğunuz bu ismi değiştirme şansınız yok. Bunun için yapılması gerek bir yol var ama bu seferde yüklemiş olduğunuz eski videolarınıza elveda demeniz gerekiyor.

Youtube'ta almış olduğunuz URL'yi değiştirmenin tek yolu tahmin etmiş olduğunuz gibi youtube hesabınızı tamamen silmek.. Bu işlemi yaptıktan sonra kullandığınız e-mail üzerinden bir daha yeni bir adres alabilir veya farklı bir e-mail adresi kullanarakta bir youtube hesabı açmanız mümkün..

İnternette araştırdıgım kadarıyla bu kadar bilgiye sahip oldum ve siz benim gibi yorulmayasınız diye sizinle elimden geldikçe paylaşmaya çalıştım.

Bu konumuzu google ve benzeri arama motorlarında youtube ismini değiştirme, youtube adres değiştirme, youtube url değiştirme, youtube kanal ismi değiştirme, youtube kanal url'si değiştirme gibi arama terimleriylede ulaşabilirsiniz..


0 yorum:

Yorum Gönder